KENDİN COŞ



            Şimdi size ne kadar ikiyüzlü, iğrenç bir toplum olduğumuzu, büyük bir cesaret göstererek, kendi üzerimden bir örnekle anlatmaya çalışacağım; Sorsalar ama hep iyi niyetimizden, dürüstlüğümüzden kaybediyoruz.

            Çöp bırakılmaması gereken yere çöp bırakırken görüp, oraya çöp bırakmasına sinir olduğum, ve sen görürsün deyip, daha akşamına fotoğraflarını çektiğimi unuttuğum kadın, beni aynı yere çöp bırakırken gördü ve "Yalnız biz oraya çöp bırakmıyoruz" diye uyardı. Ben de utanıp, sıkılacağıma "yoo bırakıyorsunuz" diye üste çıktım hemen, biraz sonra nasıl çirkefleşeceğimi tasarlıyorum kafamda "hayır, biz çöpe atıyoruz" dedi. Nasıl sinirlenmişim. Sanki kadına oraya çöp bırakıyo diye sinir olup, fotoğraflarını çeken, iki gün sonra, ya çok zor şimdi diyip, aynı yere çöp bırakan ben değilmişim " Allah allah bu fotoğraflardaki siz değil misiniz? dedim, kadına doğru yürüyüp, telefonumu çantadan çıkarırken, yani kadın da o kadar iyi biliyor ki, çöp bıraktığını bakmadı bile, ben de resmen kadının tapelerini yayınlar gibiyim ama, "kadın işte bazen aceleye geliyo, insan bırakıyor"  dedi sırıtarak, o gün de nasıl evde tutsam tutamam çöpü, çöpe çıkarsam yetişemem, ben de kadına bu durumu anlattım. İsveç'te filan olsak intihar etmemiz lazım, kadın beni kahveye çağırdı.

                   Bazı şeyleri işte çok yanlış anlamışız, bizim ahlaksızlığımızda önemli olan ahlaksızlık değil, ahlaksızlığın ortaya çıkması ! O yüzden batının ahlaksızlığını almıyoruz. Yoksa doğunun ahlak anlayışı daha iyi olduğundan değil. Örtbasa devam !

           Gerçi İsveç'te olsak, devlet evimizden gelir alır çöpü, bir de üstüne para verir o da ayrı mesele! 

           Sonra kadından ayrılırken içimden, "Herkes yalancı, herkes iğrenç, herkes çıkarcı gelir bana" diye mırıldanıyordum. Yok hayır ben hiç değildim. "Baaallıııkkk Baaşştaaann Koookaarr !" Bak güzel şarkıydı, Hakkat ya, DEJA-VU diye bir grup vardı? Noldu onlara ?


           

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar