Algida Seçicilik



                      Ya allah aşkına Magnum'un birin fiyatı nedir? Neden böyle lotodan para çıkarsa, ilk yapacağım şey Magnum almak gibi bir algı yaratılıyor anlamıyorum. Öyle takım elbiseler, tuvaletler, seksi seksi bakkala gitmenin de bir manası yokmuş. Ev kıyafetiyle çıkınca da, bakkal, hiç mal varlığı araştırması yapmadan veriyor. Satışları da düşürüyor bence, yaratılan bu algı. Uzun süre "Magnum çok pahalı ya" diyerek, doğrudan buzparmağa yönelmişliğim vardır. O kadar da pahalı olmadığını öğrenip, bir iki aldığımda da,  hiç de öyle çok zenginmişim, yok efendim seksiymişim gibi saçları iki yana savurup, farklı hissetmedim. Hatta çubuğunu, uzun süre ağzımda çiğneyip, çevirdim, hiç bir seksinin yapmayacağı üzere. Sonra da baktım bu bir işe yarar mı diye, ama üzerindeki şifreyi mesaj atmak da hiç aklıma gelmedi.
               
                  Ha çekilişle bir adet Lamborghini ne bileyim Porche vereceğine, yüz adet Fiat-Doblo verse, çıkma ihtimali daha yüksek, vergisi de düşük diye katılabilirim ama. Ama Lamborghini kim, ben kimim, bana mı çıkacak allah aşkına, biz magnumuzu yedik, buna da şükrettik. Hem allah aşkına o arabanın vergisini nasıl ödeyecem ben, bir de yere yakın araba biliyor musun, bizim yollara gelmez pek, satmadan önce bir tur atamazsın korkundan, tümseğe mi gelecek diye. 
 
                  Çocuklar Max yesin, seksiler Magnum yesin, sevimli aşıklar Cornetto yesin ne bir de, bu nasıl bir dayatma. insanları rahat bırakın ! Ne yerlerse yesinler. Hayır, bu durumda bana Panda yemekten başka çare bırakmıyorsunuz,  pandaya yönelince de büyük bir pazarı kaybediyorsunuz. Dondurma yeme hakkımızı sınırlandırmaya, algılarımızı yönlendirmeye ne hakkınız var. Bırakın kendi seçiciliğimizle seçelim dondurmamızı da.
                 

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar